Siófok és környéke – Tamási

Tamási turizmus

Bárhonnan is érkezik hozzánk, az üdvözlőtáblánkon ez olvasható: Tamási termálváros.

Ez a név többek között arra utal, hogy van egy termálvizes fürdőnk, ami egészévben várja a fürdeni és gyógyulni vágyókat!
Bemutatjuk Önöknek épített és természeti értékeinket egyaránt. Képet kaphatnak a város és a környék kultúrális eseményeiről, látnivalóiról, programjairól.
Hasznos információkat olvashatnak szálláshelyekről, éttermekről, szolgáltatásokról. Higgyék el, Tamási megér egy látogatást! Van jó borunk, a kikapcsolódás számos formáját választhatják vendégeink a kerékpározástól a vadasparkig, a fürdőzéstől a horgászatig. Helytörténeti múzeumunk, Tamási nyár rendezvénysorozatunk, Művészkertünk, kiállításiank és egyéb kulturális eseményeink gondoskodnak az itt lakók és vendégeink tartalmas szórakozásáról.

Termálfürdő nyitva tartás

Nyári nyitvatartás (május 1 – szeptember 30-ig)

Hétfő

9:00

20:00

Kedd

9:00

20:00

Szerda

9:00

20:00

Csütörtök

9:00

20:00

Péntek

9:00

24:00

Szombat

9:00

24:00

Vasárnap

9:00

20:00

Tamási Vadaspark és Parkerdő

A közel 20 hektáron elterülő erdőben több különleges, félig földbe süllyesztett leskunyhó is kialakításra került, melynek speciális üvegei vannak. A vadak számára láthatatlanok a látogatók, így közvetlen közelről csodálhassák meg a tolnai erdőségek nagyvadvilágát természetes környezetükben.Közel 2 kilométer hosszú gyalogösvény kalauzolja végig látogatóinkat, ezen keresztül érhatő el új kilátónk, madár- és nagyvadetetőink, illetve itatóink, vadleseink és vadsimogatóink a kisebbek számára.

A nagyvadak világával kapcsolatos mélyebb ismeretek megszerzését segíti az ösvény mentén kihelyezett számos tájékoztató-, ismeretterjesztő tábla. Vadasparkunkban közel 50 dámvad, gímszarvas, őz és vaddisznó becserkelésén és megfigyelésén keresztül szerezhetnek felejthetetlen élményt az idelátogató családok, fiatalok és egyéni turisták. A vadaspark mellett található parkerdei tanösvényünk ismeretterjesztő táblák segítségével mutatja be erdeink fajgazdag növény- és állatvilágát.

Belépők ára:

- Felnőtt 600 Ft/ fő/ nap
- Diák/ Nyugdíjas/Pedagógus 300 Ft/ fő/ nap
- Gyerek (3-7éves korig) 300 Ft/ fő/ nap

- Gyermek (3 éves korig) és Testi/Lelki fogyatékkal élők Ingyenes

Látnivalók Tamásiban

tamasi

Kattintson a nagyobb képért!

Comments are closed.