Siófok és környéke – Igal

Igal

Igal, egy kedves, külső Somogy határán megbúvó kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres gyógyfürdőjével méltán vált népszerű úti céllá a gyógyulni és pihenni vágyó turisták körében. A festői szépségű Somogyi dombság Igalnál éri el legmagasabb pontját a 305 méter magas „Kánya dombot”, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik északi irányban egészen a Balatonig, délen pedig Mecsek és a Zengő vonulatáig. A település szerencsés fekvése következtében minden irányból könnyen megközelíthető, hiszen Kaposvártól 24 km, de a Balatontól is csupán mindössze 40 km-re helyezkedik el.

Magyarország rendkívül nagy földalatti termálvíz kinccsel és számos fürdővel büszkélkedhet, Igal mégis egyedülálló a maga nemében: hiszen mind a település, mind pedig a fürdő olyan kivételes természeti környezetben fekszik, amit talán egy másik fürdő sem mondhat el magáról: több domb illetve völgy ölelésében védve, távol mindenféle forgalmas útvonaltól és üzemtől. Aki érintetlen tájakat felfedezve szeret kirándulni, Igal környékén könnyen megteheti, hiszen a környező erdők, mezők számtalan túralehetőséget biztosítanak – legyen szó gyalogos, kerékpáros, lovas vagy éppen Nordic-Walking túrázásról.

igal

 Termálfürdő nyitvatartás és árak:

Nyitvatartás 2014

Január 1-től Április 30-ig 9:00- 18:00
Május 1-től Május 31-ig 9:00- 19:00
Június 1-től Augusztus 31-ig 9:00- 20:00
Szeptember 1-től Szeptember 30-ig 9:00- 19:00
Október 1-től December 31-ig 9:00- 18:00

Tudta-e? Igalban található az ország egyik legjobb minőségű gyógyvize! Ezt talán mi sem bizonyítja jobban az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját a víz jótékony hatásának. Mindenkinek szüksége van a pihenésre, regenerálódásra – ne feledjük, minden betegség legjobb ellenszere a megelőzés! Fedezze fel Ön is Igalt és az igali gyógyvíz kivételes adottságait! Gyógyuljon, pihenjen és kiránduljon nálunk!

igal2

Belépőjegy árak (2014. június 1-től)

 

A belépőjegyek tartalmazzák a csúszda és a szauna-világ használatát!
Gyermekeknek 6 éves korig a belépés ingyenes. 

SZÉP kártya és bankkártya elfogadó hely vagyunk.

 

Normál

Felnőtt  /20-60év/
Ifjúsági /6-20 év/
Időskorú belépő /60 év felett/

2.200 Ft
1.600 Ft
1.800 Ft

Comments are closed.