Siófok és környéke – Hévíz

Gyógyulás és egészségmegőrzés Hévízen

 

Hévízen a természetes gyógyítás és az egészségmegőrzés szinte minden eleme megtalálható, melyek apró részecskeként egymáshoz illeszkedve kerek egészet alkotnak.

Ez a kerek egész egyszóval úgy írható le, hogy egészség. Az elemeknek önmagukban is gyógyító hatásuk van, de az együttes jelenlét magasabb hatékonysággal alkalmazható a gyógyítás, rehabilitáció és az egészségmegőrzés során egyaránt.

 

heviz1

Ha Hévíz, akkor a gyógyító elemek közül mi mást is lehetne az első helyen említeni, mint a termáltóban való fürdőzést. A víz lágy, selymes simogatása és a lebegés érzése, a ringatózó lótuszok, a víz gyógyító illata, a fák zöldellő lombkoronája nyugtatja az idegrendszert, s együttesen a gyógyulás pszichikai elemét jelentik.

 

 

Nyitvatartás

 

Nyitás

Pénztár zárás

Fürdési idő vége (tó)

Wellness használat vége

Fürdőzárás

Deák tér bejárat

8.30

18.00

18.30

18.30

19.00

Schulhof bejárat

8.30

18.00

18.30

18.30

19.00

Festetics Fürdőház

8.30

18.00

18.30

18.30

19.00

Megtapasztalni azt, ahogyan a vízcseppek apró gömböcskékhez hasonlóan masszírozzák testünket, egyedülálló a világon. Télen a párafüggönyön át szemlélni a hófehér tájat örökre szóló élmény.

A hévízi gyógytó nemcsak a fürdőzés élményét adja, hanem a tradicionális gyógykúrák és az egészségmegőrző wellness kúrák alapját jelenti.

 heviz2

A hévízi gyógyhatások kiinduló alapja tehát a fürdőkúra, de emellett több olyan egyedi gyógyterápiás kezelést is ki kell emelni, mint például az iszappakolás, a híres súlyfürdő, agyógymasszázsok, valamint az ivókúra.

Ebben a kis ékszerdoboznak belillő városban természetesen nemcsak gyógyulni lehet, hanem csodás hely arra, hogy megőrizzük testünk aktív fizikai állapotát, erősítsük szellemi frissességünket, valamint megtaláljuk a lelki harmóniát, a nyugalmat (még ha csak pár napra is…). Az aktív mozgásprogramok, mint például a nordic walking séták, kerékpártúrák, séta a városban, a tó melletti kifolyónál vagy az egregyi borozósorra, mind-mind a feltöltődést segítik.

Van akinek ezek jelentik a gyógyító erőt, van akinek azonban az, hogy csodás környezetben pihen két-három, vagy akár több napot is és semmi mást nem csinál, mint egyszerűen élvezi a szabadságot, a városka egyedi hangulatát, az éttermek kiváló zalai specialitásait, melyet a hévízibor kortyolgatása és a baráti beszélgetések tesznek felejthetetlenné.

A gyógyító erejű Hévízi tó, műemlékek és számtalan természeti érték várja, hogy felfedezzék

Hévíz legfőbb látnivalója a világhíres Hévízi tó és annak környezete. A hévízi tavat, a környezetét, a város nevezetességeit azonban nemcsak látjuk, hanem érezzük is. Jöjjön velünk és meglátja, hogy egy hévízi séta során valóban minden érzékszervünket „használjuk”.

heviz3

Megcsodáljuk a tavat, a rózsaszín tavirózsák látványát, a sétány tavasztól késő őszig nyíló színpompás virágait, melyek jókedvet, frissességet és szépséget árasztanak. Megillatozzuk a víz „gyógyító illatát”, a virágokat, a hangulatos kávézók teraszáról áramló kávéillatot. Halljuk a madarak csicsergését reggelente ébredés után, este az éttermekbe csábító cigányzenét, de nem halljuk a megszokott nagyvárosi zajokat, a szirénát, a vonatkattogást. Megérezzük a hévízi tó különleges, mediterrán jellegű mikroklímáját, főként a tó főbejáratához vezető Schulhof Vilmos sétányon. Megtapasztaljuk a hévízi lakosok, vendéglátók barátságos vendégszeretetét. Megízleljük a zalai ízeket, a finom borokat, és miközben már mindent láttunk, megízleljük, mit is jelent az igazi pihenés.

Hévíz sokféle. Győződjön meg róla személyesen, látogasson el a városba és keresse fel természetiés műemléki látnivalóinkat!

Comments are closed.